Filet z okouníka mořského

Okouník mořský patří mezi klasické mořské ryby, takže jej v kuchyni můžete využít stejně jako další zástupce této živočišné říše. Nejčastěji bývá připravován pečený okouník, kdy jej stačí omýt, usušit, pořádně prosolit a pokapat citrónem. Pak už ho dáte pouze do pekáčku s rozpuštěným máslem a použijete nejrůznější bylinky, čímž ještě zvýšíte jeho zdravotní hodnotu.

Nejenže patří okouník mořský mezi zdravé ryby, ale podle některých zdrojů se dokonce jedná o nejzdravější rybu vůbec. Obsahuje totiž velké množství bílkovin, a naopak se v něm nevyskytuje větší množství nasycených tuků. Pokud si tedy rádi pochutnáte na rybím mase a okouníka jste ještě doposud nevyzkoušeli, je zřejmě nejvyšší čas na změnu.

Skladem
850 Kč / kg