Makrela obecná celá ryba cca 0,4kg/ks
Makrela obecná (Scomber scombrusl)
celá ryba vč. hlavy - nekuchaná/chlazená cca 0,4kg/1 ks.
Váha je u každé ryby rozdílná. Když naklikáte 4x 0,4kg, tak budeme vědět, že chcete 4 ks makrely obecné. Pokud budou jednotlivé ryby menší nebo větší než 0,4 kg/ks, tak Vám naúčtujeme celkovou částku vždy podle aktuální váhy.
Kategorie: | Čerstvé mořské a sladkovodní ryby |
---|---|
Hmotnost: | 0.4 kg |
Původ:
Severní moře
Kosti?
ano ( větší podél páteře i mimo ni, snadno se odstraňují)
Maso:
Nahnědlé maso makrely obecné má jemnou konzistenci, výraznou chuť a většinou je velmi šťavnaté. Obsahuje velké množství vitaminu B12 a omega-3 mastných kyselin. Makrela bývá hodně tučná.
Jak se upravuje?
Vhodné především na grilování, pečení, smažení a dušení
K čemu se ryba hodí?
Makrela se výborně hodí pro grilování a uzení, skvěle chutná i pečená nebo dušená v troubě. Makrela se využívá také pro přípravu sushi a sashimi, ovšem nikoli syrová, ale marinovaná v soli a octu – takto upravená makrela se nazývá shime saba.
Skladování:
Skladujte při teplotě 0-6 st. C
Spotřebujte do 48h od zakoupení