Mečoun obecný filet cca 0,3kg/ks
Mečoun obecný (Xiphias gladius) filet bez kůže chlazený cca 0,3kg/ks
Váha je u každého filetu rozdílná. Když naklikáte 4x 0,3kg, tak budeme vědět, že chcete 4 ks filetu z tuňáka. Pokud budou jednotlivé filety menší nebo větší než 0,3 kg/ks, tak Vám naúčtujeme celkovou částku vždy podle aktuální váhy.
Kategorie: | Čerstvé mořské ryby |
---|
Původ:
Maledivy
Kosti?
Vykostěný filet = bez kostí
Maso:
Maso mečouna bývá podáváno jako delikatesa. Podobně jako v případě tuňáka strukturou nepřipomíná rybí maso, je svalovité a křehké zároveň. Hodí se pro rychlou a jednoduchou úpravu na pánvi či grilu, která maso nevysuší a vyzdvihne jeho vynikající chuť.
Jak se upravuje?
Nejjednodušší je mečouní steak opéct na grilu a na talíři pokapat olivovým olejem s bylinkami, zastříknout citronovou šťávou a posypat vločkovou solí. Může se také smažit nebo péct, na Sicílii je oblíbená úprava s piniovými oříšky, sultánkami, česnekem, bazalkou a rajčaty. Filety se nakládají do olivového oleje.
Skladování:
Skladujte při teplotě 0-6 st. C
Spotřebujte do 48h od zakoupení