Tuňák žlutoploutvý sashimi cca 0,3kg/ks
Tuňák žlutoploutvý (Thunnus albacares) filet bez kůže chlazený cca 0,3kg/ks
Váha je u každého filetu rozdílná. Když naklikáte 4x 0,3kg, tak budeme vědět, že chcete 4 ks filetu z tuňáka. Pokud budou jednotlivé filety menší nebo větší než 0,3 kg/ks, tak Vám naúčtujeme celkovou částku vždy podle aktuální váhy.
Kategorie: | Čerstvé mořské a sladkovodní ryby |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Původ:
Maledivy/Srí lanka
Kosti?
Vykostěný filet = bez kostí
Maso:
Maso tuňáka se zpravidla prodává ve formě filetů. Chutí připomíná telecí, nenápadně slanou chuť moře s plnou, ořechovou příchutí nedoprovází aroma rybiny. Maso je poměrně tučné a velmi šťavnaté. Jeho jasně červená barva při zahřívání postupně bledne, ovšem nesmí se dlouho tepelně upravovat, jinak se vysuší a zešedne.
Jak se upravuje?
Tuňák se nejčastěji používá zasyrova na sushi a sashimi nebo na tatarák, marinovaný se přidává do sendvičů. Lze ho rovněž smažit, grilovat, dusit, péci a udit.
Skladování:
Skladujte při teplotě 0-6 st. C
Spotřebujte do 48h od zakoupení