Pstruh duhový kuchaný

Pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss; Walbaum, 1792) je sladkovodní ryba z čeledi lososovitých, která žije v řekách Asie a Severní Ameriky, které odtékají do Tichého oceánu. Její anadromní forma, pstruh americký, se vrací do sladkých vod ke tření po dvou či třech letech strávených na moři.

Nejčastěji prodávaní pstruzi duhoví z umělého chovu jsou k dispozici chlazení (uchovávaní na ledě) nebo mražení, případně ve formě filetů. Volně žijící pstruhy potoční lze nejčastěji koupit čerstvé ve specializovaných prodejnách. Pstruh lososovitý není název druhu, ale obchodní popis pstruha živeného krmivem obsahujícím přírodní barvivo astaxantin, díky němuž má podobně jako losos naoranžovělé maso. Lahodné rybě nejlépe vyhovuje jednoduchá příprava s minimem přísad (jemné bylinky, kmín, citron, lišky, mandle, bílé víno), pstruha lze celého i jako filet upéct na másle, grilovat s břišní dutinou naplněnou bylinkami, pošírovat, smažit nebo péct v alobalu. Vynikající je také nakládaný či uzený. Nejpopulárnějšími způsoby přípravy jsou pstruh namodro vařený v ochuceném vývaru s trochou vinného octa nebo smažený po mlynářsku obalený v ochucené hladké mouce.

Skladem
330 Kč / kg
Kategorie: Čerstvé mořské a sladkovodní ryby
Hmotnost: 0.3 kg

Pstruh duhový - kuchaný/chlazený

Původ: Rybářství Chlumec nad Cidlinou

Skladujte při teplotě 0-6 st. C

Spotřebujte do 48h od zakoupení

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení